Osakkeet vs. Forex vs. kryptovaluutat: mitä sijoittajien on tiedettävä

Jatkuvasti kehittyvän Internetin ansiosta sijoituskohteiden kaupankäynnistä on tullut erittäin helppoa. Kun aiemmin osakesijoittajien piti ottaa yhteyttä välittäjiin puhelimitse tai henkilökohtaisesti, nykyään he voivat käydä kauppaa lähes välittömästi verkkosivustoilla ja sovelluksissa. Sijoittaminen netissä kattaa osakseen myös kryptovaluutat, joiden suosio onkin kasvanut hiljalleen koko kansan keskuudessa. Business Insiderin viime vuoden raportti paljastikin, että kryptovaluuttojen käyttäjien määrä maailmanlaajuisesti oli ylittänyt 100 miljoonaa – ja käyttäjämäärä kasvaa edelleen uskomattomalla 16 % kuukaudessa.

On selvää, että nykypäivän sijoittajilla on siis valinnanvaraa. Mutta miten nyt pitäisi päättää, mihin sijoituskohteisiin rahojaan laittaa? Alla käydään läpi suosittujen osakkeiden, forexin ja krypton perusasiat auttaaksemme aloittelevia sijoittajia kauppiaita tekemään järkeviä päätöksiä! Muista myös, että kaupankäyntialustan valinta on tärkeää, ja esimerkiksi eToro voi tarjota suomalaisille käyttäjilleen huomattavasti enemmän vaihtoehtoja, kuin suomalaiset kaupankäyntialustat!

Arvo sijoituksissa

Osakkeiden arvo riippuu yrityksen kasvusta. Toisaalta jonkin FIAT-valuutan arvo riippuu taas jonkin maan taloudesta. Kryptovaluuttojen arvo perustuu kysyntään, valtavirran käsityksiin ja riittävän usein uuteen kehitykseen (kun otetaan huomioon, että kryptot edustavat nuoria, nousevia markkinoita). Sekä fiat- että kryptovaluutat luotiin vaihtovälineiksi, mutta ne voidaan jälleenmyydä voiton saamiseksi hintojen muuttuessa. Toisaalta osakkeita ostavat kauppiaat voivat saada lisäarvoa sijoituksistaan ​​myös ilman jälleenmyyntiä, osinkojen tai osakkeenomistajien etujen kautta.

Jos haluat käydä kauppaa vähemmän aktiivisesti, kryptovaluuttoja ja osakkeita voidaan käyttää pitkäaikaisina sijoituksina. Osakkeiden hinnat yleensä nousevat pitkällä aikavälillä, kun asiat ovat hyvin, koska vastaavat yritykset eivät ole rajoittuneet kasvussaan. Kryptovaluutat eivät kuitenkaan ole vielä saavuttaneet täyttä potentiaaliaan, mikä tarkoittaa, että on mahdollista pitää kolikoita ja odottaa laajempaa valtavirran käyttöönottoa arvon nostamiseksi. Mitä tulee fiat-valuuttaan valuuttamarkkinoilla, on kuitenkin yleisempää, että sijoitukset ovat lyhytaikaisia ​​kauppoja, joiden tarkoituksena on hyödyntää pienempiä ja useammin tapahtuvia muutoksia.

Volatiliteetti

Koska osakkeet ja valuutat ovat sidottu yrityksiin ja vastaavasti maihin, ne ovat yleensä ainakin jonkin verran vakaampia kuin kryptovaluutat – vaikka molemmat ovat edelleen alttiina dramaattisille hintavaihteluille ajoittain. Yleisesti ottaen kryptovaluutat ovat kuitenkin paljon epävakaampia verrattuna. Tämä tekee niistä riskialttiimpia, mutta tarkoittaa myös sitä, että ne tarjoavat kauppiaille mahdollisuuksia tehdä suuria voittoja suhteellisen lyhyessä ajassa ja melko pienillä sijoituksilla. Mikään ei tietenkään estä kauppiaita harrastamasta osakkeita, forexia ja kryptovaluuttoja yhtä aikaa. Jotkut jopa suosittelevat tätä monipuolistamisen muotona. Varmista vain, että teet tarpeeksi tutkimusta varmistaaksesi, että jokainen tekemäsi kaupankäyntipäätös on harkittu.

Alustan tuki

Osakkeiden, forexin ja kryptovaluuttojen kaupankäyntialustat tarjoavat yleensä jonkinlaista tukea, joka auttaa aloittelijoita helpottamaan kaupankäyntiä. Osakekauppiailla on paljon vaihtoehtoja kaupankäyntialustojen suhteen, mutta nykyisin myös luotettavia kryptopörssejä on riittävästi. Kaupankäyntialusta eToro on esimerkiksi yksi suosituimmista, jolla voidaan käydä kauppaa osakkeilla, valuutoilla ja kryptoilla.

Suomalaisille sijoittajille tutuin lienee Nordnet, ja kryptovaluuttojen osalta Coinmotion – meille ei kuitenkaan toistaiseksi löydy yhtä alustaa, joka tukisi sekä osake- että kryptokauppaa. Siksi alustan valintaan kannattaa kiinnittää huomiota!

(Külastatud 81 korda, 1 külastust täna)