Nelja doosiga vaktsineeritud USA presidendil tuvastati koroona

Kahe doosi ja kahe tõhustusdoosiga vaktsineeritud USA 79-aastasel presidendil Joe Bidenil tuvastati kõigile ettevaatusabinõudele vaatamata koroonaga nakatumine.

Nakatumine tuvastati täna neljapäeval, 21. juulil. USA valitsuse andmetel on presidendi haigusnähud suhteliselt leebed, vahendab New York Times.

Biden saab viirusevastast ravimit Paxlovid, mida kasutatakse Covid-19 haigusnähtude minimeerimiseks, ütles presidendi pressiesindaja Karine Jean-Pierre. President on isolatsioonis Valges Majas, kuid jätkab selle aja jooksul kõigi oma ülesannete täitmist, ütles Jean-Pierre.

Bideni nakatumine tuli ajal, mil USA maadleb uute viirusejuhtumite kasvuga olukorras, kus uued alamvariandid on väga nakkavad ja võivad kergemini läbi murda koroonaviiruse vastu vaktsineerimisega saadud kaitsest.

Kommentaarid
(Külastatud 416 korda, 1 külastust täna)