Maailma jõukaim mees ei tahagi enam Twitterit osta

Maailma jõukaim mees, autotootja Tesla asutaja ja juhina tuntud Elon Musk taganes eile reedel, 8. juulil soovist osta üles sotsiaalmedia võrgustik Twitter.

Musk pakkus kevadel Twitteri eest kokku 44 miljardit dollarit, 54,2 dollarit aktsia kohta, aga alates sellest ajast on ettevõtte aktsia hind langenud enam kui 20 protsenti. See tähendab, et Musk peaks ettevõtte ostma palju kallimalt kui on selle praegune väärtus, vahendab New York Times.

Kui algul Musk kiitis Twitterit, siis mida aeg edasi, seda negatiivsemaks on muutunud tema suhtumine. Musk kritiseeris ettevõtet selles, et firma nn libakontode hulk on suurem kui 5 protsenti, kui ettevõte on väitnud selle olevat alla 5 protsendi.

Kevadel sõlmitud kokkuleppes on ette nähtud 1 miljardi dollari suurune valuraha, klui tehing jääb katki, aga Musk üritab oma advokaatide abil sellest vabaneda.

Twitteri aktsia hind kukkus eile selle uudise peale veel 5 protsenti. Firma on praegu väga raskes majanduslikus seisus. Ettevõttel pole teisi ostjaid, ettevõtte reklaamimüük on nõrk ning ettevõte on olnud sunnitud lahti laskma töötajaid.

Kommentaarid
(Külastatud 342 korda, 1 külastust täna)