KARM: Ukraina paiskab sõdurid Vene vägede vastu sõiduautodes, kuna muid võimalusi pole

Ukrainat vaevab suur relvastuse nappus, mistõttu paisatakse sõjaväelased Vene vägede vastu tavalistes sõiduautodes.

See tähendab, et ukrainlased peavad Vene tankide vastu võitlema tavalistes sõiduautodes. Kanada armee endine staabiülem, erukindral Rick Hillier ütles, et ukrainlastel pole jäänud enam relvastust, millega rindele minna, vahendab Times.

Vaatamata sellele, et vastase relvastus on olematu, andis Vene president Vladimir Putin täna esmaspäeval, 4. juulil kaitseminister Sergei Šoigule korralduse Ukrainas edasi liikuda.

Putin ütles: Väeosad, sealhulgas Ida ja Lääne grupid peavad oma ülesandeid täitma vastavalt eelnevalt kinnitatud plaanidele. Loodan, et kõik jätkub samas vaimus, nagu Luhanski oblastis on seni läinud.

Kanada erukindral Hillier ütles, et Ukraina reservväelastele oli algselt öeldud, et nad kaitsevad vaid oma külasid, kuid Volodõmõr Zelenski allkirjastas hiljuti korralduse, mis võimaldab neid saata võitlema üle kogu riigi.

Ukraina on viimastel päevadel pöördunud abipalvetega teiste riikide poole, et saada relvastust. Ukraina kaitseministri nõunik Juri Sak ütles, et sõja tulevik sõltub relvastusest, mis Ukrainale saadetakse.

Kommentaarid
(Külastatud 891 korda, 1 külastust täna)