Imelik lugu: USA presidendil tuvastati uuesti koroona

USA presidendil Joe Bidenil tuvastati tänase laupäeva, 30. juuli hommikul uuesti koroona ja ta peab jääma isolatsiooni.

Presidendil haigusnähud esialgu puuduvad. Härra Biden „tunneb end jätkuvalt üsna hästi,” ütles arst dr Kevin C. O’Connor Valge Maja poolt avaldatud memos. „Seda arvestades ei ole praegu põhjust ravi uuesti alustada, kuid ilmselgelt jätkame tähelepanelikku jälgimist,” lisas ta.

Positiivne test tähendab aga seda, et Biden jätkab arsti nõuannete kohaselt „rangeid isolatsiooni protseduure”, nagu dr O’Connor ütles. Valge Maja teatas, et president Biden ei kavatse sõita pühapäeval oma koju Wilmingtoni (Delaware osariik) ega minna teisipäeval tööreisile Michigani.

Bidenil tuvastati koroona esmakordselt 21. juulil. Pärast viit päeva isolatsiooni andis ta teisipäeva õhtul negatiivse testi tulemuse ja naasis kolmapäeval ovaalkabinetti, teatades, et tema suhteliselt kerge haigusjuht näitas, kui palju edusamme on saavutatud võitluses viirusega.

Presidenti raviti viirusevastase ravimiga Paxlovid, mille üks omadus on anda tagasilööke. Paxlovidi nn tagasilöögist on saanud teadusringkondade ja koroonapatsientide seas arutelu allikas. Esialgsed kliinilised uuringud näitasid, et ainult umbes 1–2 protsendil Paxlovidiga ravitud patsientidest lõi koroona uuesti välja. Juunis läbiviidud uuring aga näitas, et 13 644 täiskasvanust oli umbes 5 protsendil 30 päeva jooksul positiivne test ja 6 protsendil avaldusid uuesti haigusnähud, vahendab New York Times.

Kommentaarid
(Külastatud 396 korda, 1 külastust täna)