Finnairil taas hiiglaslik kahjum – äritulem 257,8 miljoniga miinuses

Finnairil on seljataga väga rasked esimesed pool aastat. Ettevõtte poolaasta aruandest tuleb välja, et ärikahjum oli 257,8 miljonit eurot.

See tulemus on siiski parem kui eelmisel aastal, mil vastava aja kahjum oli ligi 300 miljonit. Ettevõtte juht Topi Manner andis teada, et ettevõte on liikunud ühest kriisist teise, vahendab Iltalehti.

Nõudlus on kukkunud seoses koroonapandeemia ja sellega seotud reisipiirangute tõttu. Koroonakriisi mõju hakkas leevenema, aga siis tuli peale Ukraina sõda. Venemaa reageeris Lääne sanktsioonidele oma õhuruumi sulgemisega. Lisaks mõjutab kütuse ligi kahekordne hind.

Kaks järjestikust kriisi tähendavad seda, et Finnair on juba kolmandat aastat sügavas kahjumis.

Finnair on Aasia lendude asemel keskendunud rohkem Põhja-Ameerikale. Kevadel võeti ette 60 miljoni eurone lisasäästuprogramm. Valitsuse eraldatud ahast on kasutatud 290 miljonit, kasutamata on veel 110 miljonit.

Nõudlus on suurenenud Euroopas ja USA-s. Aasta kolmandas kvartalis on täituvus 70 protsenti 2019. aasta tasemest.

Kommentaarid
(Külastatud 249 korda, 1 külastust täna)