Euroopa Liit kehtestas Venemaale uued, muu hulgas kulda puudutavad sanktsioonid

EL on kehtestanud Venemaale uued sanktsioonid, mis laiendavad ja täpsustavad sanktsioone ning täpsustavad nende rakendamist. Venemaa kulla import EL-i on keelatud.

Euroopa Liit kehtestas eile neljapäeval, 21. juulil uued sanktsioonid seoses Venemaa agressioonisõjaga Ukraina vastu. Praegu jõustuvad sanktsioonid laiendavad ja täpsustavad Venemaa tööstuslikku võimekust ja kõrgtehnoloogiat edendavate toodete ekspordisanktsioone ning täpsustavad nende rakendamist. Tolli kui täitevvõimu ülesannete hulka kuulub ELi tasandil kokkulepitud sanktsioonide jälgimine kaupade ekspordi ja impordi osas.

Uued sanktsioonid keelavad kulla ja kullatoodete impordi Venemaalt EL-i riikidesse. Keeld kehtib ka ehetele ning kullassepa- ja hõbesepatöödele. Reisijad võivad need esemed siiski kaasa võtta, kui need on neile kuulunud ja neid ei ole müügiks toodud.

Kuld on energia järel Venemaa suurim eksporditoode. 2022. aasta jaanuaris-mais pole Soome toodud Venemaalt ega Vene päritolu kulda.

Kommentaarid
(Külastatud 517 korda, 1 külastust täna)