Britid hädas: Ukraina neelab liiga palju relvastust

Britid on hädas, kuna sõda Ukrainas neelab liiga palju relvastust ja seda pole võimalik piisavalt kiiresti asendada.

Ühendkuningriik on sõja käigus Ukrainale annetanud tankitõrjerelvad NLAW ja Javelin, plastik lõhkeained, käsirelvade laskemoona, tanki- ja laevatõrje raketid Brimstone, kauglaske suurtükid ja kolm uut õhutõrje raketisüsteemi, vahendab The Times.

Möödunud kuul Kiievist naastes kutsus Boris Johnson lääne liidreid üles eelseisvaks pikaks sõjaks end relvastama. Kuid kui sõda Venemaal muutub kurnamissõjaks, küsitakse üha enam, kas Läänel on piisavalt vahendeid – otsusekindlusest rääkimata – pikaleveninud konfliktis vastu pidamiseks.

Kuigi Ühendkuningriik on olnud Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenski vägede relvastamise ja väljaõppe rahvusvahelistes jõupingutustes esirinnas, on tekkinud mure, et laskemoon ja relvavarud on otsa lõppemas ja neist ei jätku vajaduse katmiseks.

Briti kaitseministeerium on asunud kiirkorras varusid täiendama. Viimastel nädalatel on tellitud uusi tankitõrjerelvi NLAW.

Kommentaarid
(Külastatud 724 korda, 1 külastust täna)