Briti valitsusest lahkub veel ministreid – peaminister Johnsonit sunnitakse ametit maha panema

Kuigi Briti peaminister Boris Johnson asendas kaks valitsusest lahkunud võtmeministrit uutega, on lahkumas veel valitsuse liikmeid. Prognoositakse, et peaminister Johnsonit sunnitakse ametit maha panema.

Boris Johnson peab täna kolmapäeval, 6. juulil parlamendile aru andma seoseses valitsuse liikmete ametist lahkumisega. Eile teatasid ametist lahkumisest rahandusminister Rishi Sunak ja terviseminister Sajid Javid. Täna teatas ametist lahkumisest pereasjade minister Will Quince. Lisaks on veel valitsuse liikmeid, kes kavandavad lahkumist. Peaminister Johnsonile prognoositakse juba tema ametiaja lõppu, vahendab Reuters.

Peaminister Johnsonil on üha vähem toetust tema enda erakonnas. Talle heidetakse ette kaine mõtlemise puudumist.

Paljud aga arvavad, et niisama Johnson oma ametist ei loobu. Briti konservatiivide partei sees heidetakse nalja, et ta lahkub ametist vaid jalad ees. Aga kui vaja, siis tuleb seda teha, vahendab Reuters ühe konservatiivide erakonna liikme sõnu.

Kui Johnson astub ametist tagasi, võib talle asendaja leidmine võtta aega mitmeid kuid.

Kommentaarid
(Külastatud 433 korda, 1 külastust täna)