VIDEO: Vene armees mässab korraga mitusada meest

Sotsiaalmeediasse on pandud video selle kohta, kuidas Vene armees mässab korraga mitusada meest. Tegemist on nn Donetski rahvavabariigis mobiliseeritud sõduritega.

Sõdurid räägivad pöördumises rahva poole, kuidas nad on 107 laskurpolgu 4. pataljoni 2,3 ja 4 roodu võitlejad, keda kokku on 204 inimest.

„Keeldume minemast lahingusse LNR-i,” räägivad mehed. See on hoopis teine vabariik (nn Luganski rahvavabariik – toim.). „Meiega on läbi viidud massiliselt ebaseaduslikke tegevusi,” räägivad mehed, „meid kutsuti sõjaväkke ebaseaduslikult, meiega ei viidud läbi meditsiinilisi uuringuid kutse ajal. Meid on korduvalt petetud ja pettusega püüti üle viia LNR-i territooriumile, kus kinnitamata andmetel oleme juba mingisuguse üksuse liikmed, kes on justkui astunud vabatahtlikult LNR-i relvajõudude ridadesse ja kus me kiiresti surma saaksime. Me ei peaks seal kaua vastu.”

Mehed räägivad, et 3 kuud võitlesid nad Mariupoli vabastamise eest. „Mariupol on vabastatud, aga kahuriliha me olla ei taha,” räägivad nad. Nüüd tahetakse nad pettusega minema viia 21. šahtist Hanžonkova linnast, kus neid ootavad Pušilini kabineti liikmed. Seal tuleks ära kuulata kõik meeste seaduslikud nõudmised, kus tuleb prokuratuurile kirjutada aruanded juhtkonna ebaseaduslike tegevuste kohta.

Mehed räägivad, et nendega on nende naised ja emad ja nad loodavad, et neid toetatakse. Nendega on sõjavang, noormees, kes oli vangistuses üle 2 kuu. Ta jäeti ilma arstliku komisjoni otsuseta ralvajõudude koosseisu. Tal on hulgaliselt pommikildudest saadud vigastusi. Noormehe ema räägib, et poeg toodi Azovist välja 20. mail, oli kaks kuud vangis. Ta peaks olema filtratsioonilaagris koos vabastatud vangidega. Peaks olema nii psühholoogiline kui füüsiline rehabilitatsioon. Selle asemel aga tahetakse meest viia teistega kaasa Luganski vabariiki, kus väidetakse, et temaga tegeletakse. Noormees peaks aga lamama haiglas ja temaga peaksid tegelema meedikud. Ema räägib, et ei tea, kuhu pöörduda. Pušilin (Donetski vabariigi juht) olevat öelnud, et noormees tuleb haiglasse paigutada. Ema räägib, et poeg tuleks haiglasse viia, aga keegi pole vastavat korraldust andnud. Andke siis korraldus, räägib ema.

Ema jätkab, et juba valmistatakse dokumente, et saata Moskvasse prokuratuuri, Putinile. Ühesõnaga, räägib ema, tuleks lõpetada see korralagedus, surnud hingesid pole kellegi vastu vahetada. Petetud on nii Putinit kui Venemaad, räägib ema.

Mehed jätkavad, et nemad kutsuti sõjaväkke seadust rikkudes. Ilma meditsiinilise ülevaatuseta. Üle 70 protsendi meestest on haiged, nad ei ole füüsiliselt võimelised teenistust jätkama. Üle 90 protsendi pole kunagi sõjas käinud ja ei tea, mis sõda endast kujutab. Isegi kalašnikovi automaati nägid esimest korda. Ja need mehed paisati eesliinile. Esiritta. Kolm kuud elasid nagu asotsiaalid automaatidega. Korraldus täideti. Nüüd tahetakse nad tagasi saata hakklihamasinasse. Pole teada, millega see on seotud, võibolla sellega, et nad pole rääkinud, kuidas nendega on käitutud, kuidas neid kutsuti, kuidas nad teenisid. Aga nad on valmis minema lõpuni.

Video on siin:

Kommentaarid
(Külastatud 1,824 korda, 1 külastust täna)