Ukraina president: Vene sissetung on COVID-22 ja relvad vaktsiin

Vene sissetung Ukrainasse on COVID-22 ja Ukrainale saadetavad relvad on vaktsiin selle vastu, ütles Ukraina president Volodõmõr Zelenski.

Ukraina president rääkis sellest videolingi kaudu ajakirja Time 100 mõjukaima isiku gala-vastuvõtul. President palus abi, „kuna Ukraina sõdurid surevad lahinguväljal.”

President Zelenski küsis retooriliselt, kas USA president Joe Biden ja USA parlamendi Kongressi liikmed kasutavad „kogu oma mõjuvõimu ja juhtimist” ning kutsus neid olema „100 protsenti mõjukad”, vahendab Guardian.

„Relvad ja sanktsioonid on … vaktsiin … Venemaalt sisse toodud COVID-22 vastu,” ütles Zelenski. Mõni tund enne seda ütles ta, et võitlus Severodonetski eest võib otsustada kogu Ukraina idaosa Donbassi saatuse.

Luganski oblasti kuberner Serhi Haidai ütles neljapäeva hommikul, et „vaikus kestab Severodonetskis ainult niikaua, kui relvi uuesti laetakse” ja „tänavalahingud jätkuvad piirkonna keskuses”, kuni Ukraina vastu peab.

Vene väed on koondanud piirkonda kogu oma jõu, ütles Ukraina julgeolekunõukogu sekretär Oleksi Danilov Reutersile. „Nad ei säästa oma inimesi, nad lihtsalt saadavad mehi peale nagu kahuriliha,” ütles ta. „Nad tulistavad meie vägesid päeval ja öösel.”

Haidai ütles, et kui Ukrainal oleks suurema laskeulatusega raketid, mida USA ja Ühendkuningriik on lubanud, siis oleks võimalik linn kiiresti tagasi vallutada. „Algab suurtükiduell, Nõukogude Liit kaotab Läänele ja meie kaitsjad suudavad Severodonetski kahe-kolme päevaga puhastada,” ütles ta.

Kommentaarid
(Külastatud 531 korda, 1 külastust täna)