Ukraina endine inimõiguste volinik: Ma mõtlesin asju välja, et panna teisi riike reageerima

Ukraina endine inimõiguste volinik Ljudmila Denisova, kes lasti ametist lahti seoses usalduse kaotusega rääkis, et mõtles asju välja, et panna teisi riike reageerima.

Vene sõdurite seksuaalseid julmusi kirjeldanud Denisova tunnistas meediale, et Itaalia parlamendis esinedes nägi ta tüdimust Ukrainast. Ja nii hakkas ta lugusid välja mõtlema, et sundida Itaaliat tegema otsuseid, mida Ukraina riik ja rahvas vajavad.

„Võib-olla pingutasin üle,” märkis Denisova, „kuid ma püüdsin saavutada eesmärki veenda maailma Ukrainat relvadega varustama ja Venemaad survestama.”

Ukraina parlamendi liikmed väitsid, et Denisova keskendus ukrainlaste vägistamisele Vene vägede poolt, mida „ei saanud tõenditega kinnitada […] see ainult kahjustas Ukrainat ja juhtis rahvusvahelise meedia tähelepanu Ukraina tegelikelt vajadustelt kõrvale”.

Ukraina parlamendisaadik Pavlo Frolov kirjutas sotsiaalmeedias, et Denisovat süüdistati muu hulgas delikaatsete ja kontrollimatute avalduste tegemises väidetavate Venemaa seksuaalkuritegude kohta ning liiga suure osa aja veetmises Lääne-Euroopas.

„Voliniku esinemine meedias okupeeritud aladel ebaloomulikul viisil toime pandud seksuaalkuritegude ja laste vägistamise kohta, mida ei saanud tõenditega kinnitada, kahjustas ainult Ukrainat,” märkis Frolov sotsiaalmeedia postituses.

Sadakond ajakirjanikku ja üle 50 muu spetsialisti olid enne seda alla kirjutanud avalikule kirjale, milles väljendasid muret ja nördimust, et Denisova oli seksuaalkuritegude, eriti lapsi ja alaealisi puudutavate kahtlustuste edastamisel tundetu, vahendab Wall Street Journal.

Kommentaarid
(Külastatud 2,706 korda, 1 külastust täna)