Soomlane hädas: vaid 88 000 km läbisõiduga Tesla läks rikki vahetult pärast garantiiaja lõppu

Tesla Model S on üks autotööstuse tippmudelitest, mille eeskujul hakkasid ka teised autofirmad elektriautosid tootma. Nüüd on aga ilmnenud selle automargiga seotud hädad.

Soomlasest Tesla omanik on omal nahal kogenud, kui kalliks võib selle auto pidamine minna. Nimelt on 2014. aastal uuena ostetud Model S 85 läbisõit vaid 88 000 kilomeetrit, aga selle aku ütles üles, vahendab Iltalehti.

Omanik rääkis, et tütar hakkas märtsikuus uurima, miks auto aku ei lae enam korralikult. Omanik vaatas, et järgmised vabad teenindusajad olid alles maikuus, aga kuivõrd auto töötas muidu korralikult, siis jättis ta asja sinnapaika.

Tesla pakkus 2014. aastal autole garantiid 4 aastat või 80 000 kilomeetrit. Akudele aga anti 8 aastat garantiid ilma läbisõidu piiranguta. Auto garantii lõppes seega 2018. aastal, aga akude oma 17. märtsil 2022.

Omanik märkas 9. mail, et auto süsteem näitas täis laetud aku puhul läbisõiduks vaid 50 kilomeetrit. Ta võttis ühendust Tesla teenindusega. Tesla tegi autole ja akudele diagnostika ning selgus, et akud olid rikkis.

Tesla polnud nõus mingisuguse vastutulekuga, ainus võimalus oli akude vahetus. Selle maksumus oli 12 600 eurot. Tesla andis teada, et kui klient oleks tulnud teenindusse märtsikuus, oleks akud tasuta ära vahetatud.

Nüüd ütleb omanik, et kui oleks teadnud, et aku peab vastu vähem kui 100 000 kilomeetrit, siis poleks ta kunagi Teslat ostnud. Ta on pakkunud autofirmale välja eri kompromisse, aga miski pole aidanud. Tesla ajakirjandusele kliendiga seotud teemat ei kommenteerinud.

Kommentaarid
(Külastatud 696 korda, 1 külastust täna)