Soomes pikendatakse koroonatõendite väljastamist veel aasta võrra

Värske määrusega pikendatakse Euroopa Liidu koroonatõendite väljastamist ühe aasta võrra kuni 30. juunini 2023. Eesmärk on tagada vaba liikumine EL-is ka juhul, kui koroona olukord tulevikus halveneb. Reisile minnes tuleb veenduda, et sihtriik nõuab reisijatelt riiki sisenemisel või teenuste kasutamisel koroonatõendit.

ELi digitaalne koroonatõend võeti esmakordselt kasutusele juunis 2021. Algselt kehtis see 30. juunini 2022. Kuigi määrust pikendatakse ühe aasta võrra, hinnatakse vajadust kuue kuu pärast uuesti. EL-i eesmärk on koroonatõend järk-järgult kaotada niipea, kui epideemia olukord seda võimaldab.

Eri riikides kehtivad koroonatõendite tavad ja nõuded on piiriületusel erinevad. ELi riikide reisijuhised ja piirangud on koondatud Re-open EU veebilehele. Iga liikmesriik määrab ise oma õigusaktidega, kuidas koroonatõendit riiklikult kasutatakse.

Soomes on EL-i digitaalne koroonatõend jätkuvalt kättesaadav Omakanta teenusest või koduomavalitsuse tervishoiuasutusest. Tõend on kättesaadav sõltumata sellest, kas Soome nõuab tõendit piiriületusel.

Kommentaarid
(Külastatud 881 korda, 1 külastust täna)