Soome sõjaväelased ja laevad osalevad NATO õppusel BALTOPS 22

Rahvusvaheline NATO õppus BALTOPS 22 toimub 5.-17. juunini 2022 Läänemerel. Soome merevägi osaleb õppusel laevade ja isikkoosseisuga. Õhuvägi teostab seoses õppusega Soomes lende. Õppust juhib USA 6. laevastiku ülem.

Mereväe õppusel osalevad rannikukaitselaevad ja isikkoosseis, Uusimaa brigaadi eriüksus (VYKS) koos paadivarustusega ning mereväeakadeemia isikkoosseis, sh. kadetid. Lisaks osalevad õppusel mõned erinevatel juhtimistasanditel staabiohvitserid.

Õppuse eesmärk on arendada USA, NATO ja partnerriikide koostöövõimet ühistel õhu- ja mereoperatsioonidel ning dessantoperatsioonidel.

Õppus arendab kõikidel organisatsioonilistel tasanditel mereväe koostööd NATO ja partnerriikidega. Osalemine arendab kaitsekoostööd USA mereväega.

Rannakaitse, miinitõrje ja miinijahtija Uusimaa

Õppusest võtab osa rannikukaitse eriüksus Uusimaa brigaadist. Üksus moodustab õppusel lahinguüksuse koos Rootsi rannikuvägede dessantrügemendiga 1 (Amfibioregementen 1). Väed tegutsevad Berga mereväebaasi ümbruses ja Rootsi saarestikus.

Rannikulaevastikust osalevad õppusel miinilaev Uusimaa ja miinijahtija Purunpää. Miinitõrjelaev töötab koos NATO alalise miinitõrjedivisjoniga SNMCMG1. Sel aastal on laev ka NATO reageerimisjõudude (NRF) osa. Miinilaeva Uusimaa osalemine on ühildatud mereväeakadeemia poolt läbiviidava õppusega.

Mereväe kogujõud õppusel on maksimaalselt 200 inimest. Õppus on kooskõlas mereväe tegevuskavaga ja kaitseministeeriumi poolt heaks kiidetud kaitseväe 2022. aasta rahvusvaheliste õppuste kavaga. Soome on õppusel osalenud esimest korda 1990ndatel aastatel.

Õppuse kulgu saab jälgida sotsiaalmeedias teemamärgenditega # BALTOPS22 ja #Marine.

Kommentaarid
(Külastatud 298 korda, 1 külastust täna)