Soome naine armus netikelmi ja saatis talle kogu oma raha – jäi pärast veel kohtus süüdi

64-aastane Edela-Soomes elav naine armus netikelmi, kaotas oma vara ja jäi süüdi rahapesus. Turu ringkonnakohus jättis jõusse varasema märtsikuise otsuse, mille kohaselt mõisteti naine süüdi rahapesus ja talle määrati 60-päevane tingimisi vanglakaristus.

Juhtum sai alguse 2016. aastal, mil keerulises eraelulises olukorra naine sai Facebookis sõbrakutse Steve Allen’i nimeliselt isikult. Mees oli veebis sõjaväevormis. Naine kandis mehele raha üle mitme kuu vältel, kuni sai aru, et tegemist on petisega.

Järgmise, 2017. aasta sügisel tutvus naine veebis teise välismaa mehega. Naine võttis Nick Anderson’i nimelise mehe sõbraks pärast kolme nädala pikkust kaalumist.

Kui naine sai aru, et mees kasutas teises rakenduses nime Jeff, ütles mees, et Nick on tema hüüdnimi. Ka Jeff oli piltidel sõjaväevormis.

Sõjaväevormi kasutamine on väga levinud nn armastuspettustes.

Naine ütles hiljem kohtus, et kahtlustas Jeffi puhul pettust, aga sellele vaatamata armus mehesse igapäevaste telefonikõnede ja sõnumite kaudu. Mees ei teinud kunagi videokõnesid, mees ise rääkis, et saab neid oma väeosast teha vaid oma lastele.

Mees väitis, et on Süürias komandeeringus ja vajab raha, et aastavahetusel koju sõita. Naine saatis talle pärast seda raha nii reisimise, majutuse kui toitlustuse eest. Naine ütles kohtus, et saatis mehele kogu oma raha ning võttis veel pangast laenu ja kiirlaenu ning saatis saadud raha välismaale.

Mees rääkis, et sõitis Süüriast Nigeeriasse ja Türki ning lõpuks USA-sse, kus ta anti sõjaväekohtu alla. Meest oli süüdistatud deserteerumises, kuna ta oli lahkunud Süüriast, et sõita naise juurde Soome.

Armunud naine suhtus mehe lugudesse umbusuga, aga mehel oli alati seletus, mida naine jäi uskuma. Naine leidis isegi mehe pildi pettuste eest hoiatavalt veebilehelt, aga mees väitis, et petised on varastanud tema pildi.

Naiste usk oma armastatu tegevusse oli nii tugev, et ta ei kuulanud isegi oma lähedaste hoiatusi. Üks naise lähedastest võttis ühendust politseiga, aga naine polnud nõus tegema kuriteoteadet, kuigi politsei ütles, et mees on tõenäoliselt petis.

Rahapesu süüdistuse sai naine 2019. aastal. Tema kontole ilmus 2018. aasta lõpus üle 16 000 euro. Jeff oli rääkinud, et raha on tema sõjaväekaaslaste oma ja palus naisel see eri arvetele kanda. Naine sai vaevatasuks väikse summa raha.

Tegelikkuses tuli raha ühelt Senegali firmalt ja naine kandis selle Saksa kontole, mis kuulus Jeffi nime kasutavale petisele.

Naine kandis veel viis korda tema kontole tulnud raha edasi. Need ülekanded olid seotud Rumeenias toime pandud arvete võltsimistega. Ühel Rumeenia firmal paluti kanda liba-arvete alusel raha naise kontole. Selle pettuse taga oli Jeff Andersoni nime kasutanud petis.

Kuigi naine langes ise veebipettuse ohvriks, oleks ta pidanud kohtu hinnangul aru saama oma tegevuse ebaseaduslikkusest, kuna naine oli töötanud pikalt panganduses. Naine oli sellistest veebipettustest teadlik.

Samalaadne juhtum oli Soomes 2017. aastal, mil soome naine armus ühte netikelmi ning kaotas 170 000 eurot. Selliste armastusega seotud pettuste puhul on kaotatud summad tavaliselt väga suured.

Kommentaarid
(Külastatud 801 korda, 1 külastust täna)