Soome ja Eesti peaministrid arutavad riikide olukorda ühisseminaril

Soome ja Eesti peaministrid Sanna Marin ja Kaja Kallas osalevad kolmapäeval, 8. juunil Helsingis toimuval Soome ja Eesti koostööseminaril. Üritusel osalevad ka riikide välisministrid Pekka Haavisto ja Eva-Maria Liimets ning teised valitsuse liikmed.

Tallinnas anti 7. märtsil peaministritele üle aruanne „1+1=3 – Visionary report on Estonia-Finland future cooperation”, mis käsitleb Soome ja Eesti suhteid ning tihedamat koostööd. Aruande koostasid Eesti ja Soome valitsuse tellimusel endised ministrid Anne-Mari Virolainen ja Jaak Aaviksoo.

Aruandes tehakse soovitusi koostööks neljal teemal: digitaalne juhtimine, elujõuline majandus, roheline tulevik ning kultuuri- ja ühiskondliku koostöö laiendamine. Ka eelolev seminar keskendub neile teemadele.

Aruandega saab tutvuda: https://vm.ee/et/eesti-ja-soome-euroopa-liidus-suhete-tulevikuraport

Soome ja Eesti on enamat kui lihtsalt naabrid – keel ja kultuur seovad ajalooliselt kodanikke ning koostöö paljudes valdkondades on väga tihe. Pidevalt muutuv maailm pakub Eestile ja Soomele uusi võimalusi üha mitmekesisemaks koostööks, millest võivad kasu saada ka kolmandad osapooled.

Seminariga seoses on peaministritel ka eraldi kahepoolne kohtumine, kus arutatakse muu hulgas praegust julgeolekuolukorda ja EL-i küsimusi.

Kommentaarid
(Külastatud 266 korda, 1 külastust täna)