Soome eraldab transpordifirmadele ajutist kütusetoetust

Soome valitsus esitab täna neljapäeval 2. juunil 2022 transpordifirmade ajutise kütusetoetuse seaduse eelnõu, mis kompenseerib kütusehindade järsu tõusu pärast Venemaa tungimist Ukrainasse 2022. aasta veebruaris. Abi on mõeldud kaupade ja reisijate veoga tegelevatele ettevõtetele.

Seadus kehtib kõikidele kütuseliikidele ja elektrienergiale, välja arvatud kütteõli, mille kasutamine transpordivahendites on keelatud. Hinnatõus on pannud transpordiettevõtted raskesse olukorda, mis omakorda võib avaldada mõju Soome varustuskindlusele.

Toetust on võimalik saada kolmeks kuuks (veebruar-aprill 2022). Toetus katab 5 protsenti selle kuu kütusekuludest. Hüvitise arvestamise lähtekohaks on Soome Statistikaameti andmetel keskmine kütusehind.

Eelnõu on osa transpordiettevõtete rahastamispaketist. Kavandatav seadus jõustub valitsuse määrusega seatud kuupäeval. Riigiabi andmise asutus on riigikassa. Toetust saab taotleda 2022. aasta novembris.

Kommentaarid
(Külastatud 260 korda, 1 külastust täna)