Siseinfo: Putin sõimas Hiina liidrit toetuse puudumise pärast

Kremli siseinfo kohaselt sõimas Vene president Vladimir Putin oma Hiina ametivenda Xi Jinping toetuse puudumise pärast.

Vene majandus on sattunud pärast Ukraina ründamist kehtestatud Lääne sanktsioonide tõttu väga raskesse seisu, aga Hiina ei toeta Putini arvates Venemaad piisavalt, kuigi on liitlane, vahendab Radar.

Kremli siseinfot paljastav Telegrami kanal General SVR kirjutab, et Putin väljendas hiljuti oma rahulolematust Hiina liidriga „väga karmilt ja ebatsensuurselt”, sõimates teda toetuse puudumise pärast.

Ühtlasi oli Putin praganud välisminister Sergei Lavroviga, nimetades teda „p****auguks” ja süüdistades teda Hiina toetuse puudumises.

See on teadaolevalt esimene kord, kui Putini läbirääkimised Hiina liidriga ebaõnnestusid. Hiina allikate väitel aga kardab Hiina, et liigse koostöö eest Venemaaga võidakse ka Hiinale sanktsioonid kehtestada. Pekingi allika väitel Hiina küll mõistab Venemaad, aga Hiina ei saa panna ohtu oma riigi huve.

Hiina on juba teinud teatavaks oma seisukoha seoses Ukrainaga ja Venemaale kehtestatud sanktsioonidega. Samas peab Hiina talitama oma rahva huve silmas pidades.

Sanktsioonide tõttu kannatavad nii Vene majandus kui ka oligarhid. Näiteks pandi sanktsioonide alla Putini liitlane Roman Abramovitš, kes pidi seetõttu oma tuttavatelt raha küsima. Niisamuti kannatab sanktsioonide all Putini tütar Katerina Tihhonova.

Kommentaarid
(Külastatud 1,213 korda, 1 külastust täna)