Rootsi IKEA müüb oma tehased Venemaal

Rootsi mööblifirma IKEA andis teada, et müüb oma tehased ja sulgeb esindused Venemaal. IKEA sulges Venemaa poed ajutiselt märtsikuus. Nüüd teatas ettevõte, et ei pea tegevuse jätkamist Venemaal võimalikuks.

IKEA brändi omanik Inter IKEA otsib nüüd ostjat neljale Venemaa tehasele ja sulgeb suured logistikakeskused Moskvas ja Minskis. Lisaks vähendab ettevõte töötajate arvu. Inter IKEA-l on Venemaal koos tootmisettevõtetega ligi 15 000 töötajat. IKEA Venemaa poodide omanikul Ingka Group’il on Venemaal 12 500 töötajat, vahendab Reuters.

Ingka Group edastas teadaandes, et tegevuse jätkamist Venemaa ei peeta enam võimalikuks. Töötajatele makstakse palka kuni augusti lõpuni.

Ingka Group ei sulge aga firmale kuuluvat 14 Mega kaubanduskeskust Venemaal.

Kommentaarid
(Külastatud 312 korda, 1 külastust täna)