Putin: Ukrainal on juba olemas sarnased relvad, mida USA tahab saata (lisatud video)

Meedias on olnud palju juttu USA saadetavatest mitmikraketiheitjatest HIMARS, millega Ukraina loodab sõjas edu saavutada.

Venemaa president Vladimir Putin aga ütles, et selles pole Venemaa jaoks midagi uut – Ukrainal on juba olemas sarnased relvad, mida USA tahab saata.

„Need mitmikraketisüsteemid on juba Ukraina armee relvastuses. Analoogilised süsteemid, mis on Vene ja Nõukogude päritolu: Grad, Smertš, Uragan. See, mis nüüd tarnitakse, need raketid, nende laskeulatus ei sõltu süsteemist endast, vaid kasutatavatest rakettidest. See, mida me näeme, kuule ja teame – sellel pole mingit pistmist usaldusega Ukraina režiimi suhtes,” ütles Putin.

Putin ütles, et on veel kolmas kategooria relvi, mida saadetakse, need on droonid. Neid on mitmeid eri tüüpe. Esiteks on ründedroonid. Ka neid on algusest peale kasutatud. Aga need on efektiivsed ainult seal, kus pole õhukaitset. Meil on see olemas. Buk, Tor, Pantser – need töötavad väga efektiivselt.

„Paluks mitte solvuda, aga meie süsteemid purustavad neid (droone) nagu pähkleid. Neid on hävitatud kümneid. Lihtsalt kümneid,” ütles Putin.

Kommentaarid
(Külastatud 677 korda, 1 külastust täna)