Oulus valmib 2025. aastal uus vangla

Oulus Ruskonselkäs valmib uus vangla. See peaks valmima novembris 2025. Valitsuse rahanduskomisjon pooldas ruumide üürilepingu sõlmimist.

Uue vanglaga suureneb vanglakohtade arv 20 võrra. Vanglasse tuleb kokku 100 kohta, millest 20 on naistele.

Vangla asendab praegust Oulu vanglat, mis on vana, ebapraktiline ja halvas seisukorras. Uus vanglalahendus aitab kaasa Põhja-Soome eeluurimisvanglate vajaduse rahuldamisele. Erilist tähelepanu pööratakse suhtluspiirangute täitmisele ning erinevate kinnipeetavate gruppide nagu naisvangide, noorte ja alaealiste eraldamise nõuetele.

Oulu vangla ehitus algab märtsis 2023. Uus vangla hakkab asuma Oulus Ruskonselkäs, samas kohas, kus asub Oulu politseimaja. Lisaks tuleb samasse kohta kohtusaal. Ruumilahendus annab sünergiakasu nii tegevus- kui ka kuluperspektiivi osas. Ruskonselä piirkonna planeeringu koostamine on tehtud koos Oulu linnaga. Politseimaja ja vangla projektid valmivad ühel ajal – Oulu uus politseimaja peaks valmima 2024. aasta lõpus.

Hoonete projekteerimisel on arvestatud energiatõhususe eesmärke. Tähelepanu pööratakse ruumide vähesele heitkogusele ja jätkusuutlikkusele. Lisaks on eesmärgiks, et ruumid oleks tervislikud ja seal ei esineks siseõhuprobleeme. Projekti juhib ettevõte Senaatti-kiinteistöt.

Projekti rendikulud kokku on ligikaudu 61,2 miljonit eurot (ilma käibemaksuta). Vanglate ametile lisanduvad täiendavad kulud aastas on ligikaudu 5,8 miljonit eurot.

Oulu vanglaprojekt on kooskõlas peaminister Marini valitsusprogrammiga Soome vanglate ameti võrgu arendamiseks, säilitades samas olemasolevad tegevuskohad.

Kommentaarid
(Külastatud 158 korda, 1 külastust täna)