NATO endine Euroopa väejuht soovitab minna Ukrainasse sisse

Endine NATO vägede Euroopa ülemjuhataja kindral Wesley Clark soovitab NATO-l minna Ukrainasse sisse.

„Mida me tegelikult tahame, kui me ei tarni Ukrainale piisavalt relvi, kuid samal ajal ei ole nõus Venemaa võiduga Ukraina üle?” – küsis kindral Clark mõttekoja Atlantic Council korraldatud veebiarutelul. Arutelu käis käimasoleva sõja üle.

Clark võrdles praegust olukorda endise Jugoslaavia sõja ja NATO sekkumisega, mis sundis Serbiat rahuläbirääkimistele. Kindral Wesley Clark oli üks läbirääkijatest lõpliku Daytoni kokkuleppe üle 1995. aastal Bosnia küsimuses.

„Alles siis, kui Serbia president Slobodan Milosevic mõistis, et on jõudnud oma sõjalise võimekusega lõppu, tahtis ta diplomaatilise lahendusega garanteerida seda, mis tal oli. Mulle tundub, et peame mõtlema mõeldamatule,” ütles USA sõjaväelane.

Kindral märkis: „Laskem NATO-l sekkuda. Anname sellest teada, lähme sinna sisse ja ütleme Venemaale, et ta peataks oma tulistamise ja lõpetaks selle sõja.”

Kommentaarid
(Külastatud 1,279 korda, 1 külastust täna)