KUUM: Venemaa korraldab simuleeritud rünnakuid Eesti territooriumile

Olukord Läänemere piirkonnas pingestub väga kiiresti. Venemaa korraldab simuleeritud raketirünnakuid Eesti territooriumile, kinnitas NATO andmetele tuginedes Eesti kaitseministeeriumi kantsler Kusti Salm intervjuus Soome väljaandele Iltalehti.

NATO allikate info kohaselt korraldab Venemaa praegu simuleeritud rünnakuid nii Eesti kui teiste Balti riikide vastu. Salm kinnitas, et praegu toimuvad Venemaal õppused, kus harjutatakse selliseid rünnakuid.

Lisaks simuleeritud rünnakutele on Balti riikide õhuruumi tunginud Vene kopterid.

Vene helikopterid on toime pannud mitmeid piiririkkumisi, rääkis Kusti Salm. Jutt ei ole laevadest, mis asuvad rannikust viiekümne miili kaugusel või lennukitest kusagil kaugel, vaid helikopteritest. Helikopter ei lenda kogemata üle piiri. Viimastel päevadel on olnud mitmeid selliseid juhtumeid, ütles Salm.

NATO allikate väitel on Vene helikopterid harjutanud rünnakut. Lisaks piiririkkumistele on väga lähedal piirile toimunud helikopterite lende, kirjeldab Salm.

Eesti kaitseministeerium peab olukorda väga tõsiseks.

Venelased arvavad, et me ei vääri iseseisvust. Nende hiljutine tegevus ja strateegiline kommunikatsioon toetavad seda järeldust, hoiatab Salm.

Samas rõhutab kantsler Salm, et Eestis on turvaline olla ja elada. „NATO ülesanne on tagada see igale kodanikule. Kaitsestruktuur peab täitma eesmärki tõrjuda juba esimesest minutist potentsiaalne vaenlane ja võimaldada alliansil kaitsta isegi esimest tolli Eesti territooriumist,” ütles Salm.

NATO teeb järgmisel nädalal Madridis toimuval tippkohtumisel konkreetsed otsused Balti riikide kaitse tugevdamiseks.

Kommentaarid
(Külastatud 7,162 korda, 1 külastust täna)