Inimesed põgenevad massiliselt Hiina Shanghai linnast, kuna kardavad uut koroonasulgu

Hiinas Shanghai linnas kaotati alates 1. juunist koroonasulg ja paljud põgenevad linnast, kuna kardavad uut sulgu.

Hiina kompartei tühistas Shanghais enamuse koroonapiirangutest, aga piirangute ootamatu kaotamine pärast kaks kuud väldanud sulgu on tekitanud linnas kaose, kuna inimesed pakivad oma kotid ning lahkuvad. Kardetakse, et nad suletakse uuesti oma kodudesse, vahendab communistchina.news.

Shanghai 25 miljonit elanikku veetsid 76 päeva suletuna oma kodudesse, seda Hiina nn null-koroona poliitika tõttu.

Teisipäeval, 31. mail edastas Hiina kommunistliku partei Shanghai komitee ootamatult teade, milles teatas, et koroonasulg oli edukas ja tänas linna elanikke toetuse eest.

Koroonasulg lõppes ametlikult keskööl vastu 1. juunit. Ühelt poolt tõi see kaasa tähistamise, kus inimesed pääsesid üle pika aja kodudest välja.

„Nii nagu koroonasulg algas, nii ta ka lõppes ootamatult,” ütles Taiwani turundusspetsialist Daphne, kes on aastaid elanud seoses tööga Shanghais. „Kõigil on erutuse tunne ning paljud lasid ilutulestikku.”

Hommikul muutusid pidustused aga massiliselt väljarändeks, kus elanikud pakkisid oma kohvrid, et linnast lahkuda, kuna paljud kardavad, et Hiina kompartei või kohalik kommunistlik partei võivad igal hetkel piirangud uuesti kehtestada.

Shanghaist saadetud videotes on näha, kuidas linna peavaksal on täis inimesi, kes ootavad rongile minekut, et linnast põgeneda. Jaama maa-alune parkla muutus aga telklinnakuks, mis on täis inimesi, kes ootavad oma rongi aega.

Neid, kes ei pääsenud rongile või bussile ega oma autot, liiguvad oma kottidega jalgsi linnast välja mööda peamisi magistraale.

Shanghaist põgenevate inimeste hirmud pole alusetud. Kohalikud võimud hoiatasid, et piirangute kaotamine on tingimuslik ja sõltub koroona olukorrast linnas.

Päev pärast piirangute kaotamist teatasid linna tervishoiuametnikud seitsme uue COVID-19 juhtumi tuvastamisest neljas Pudongi ja Jing’ani rajoonis. Need rajoonid suleti kohe ja määrati „keskmise riskiga rajoonideks”.

Kohalikud ametnikud ja vabatahtlikud tegutsesid kiiresti, et panna karantiini vähemalt 26 lähikontaktset ja üle 100 muu kontaktse. Ligi poolele miljonile inimesele tehti koroona sundtest.

Samal päeval lukustasid mõned linnaosad end vabatahtlikult. Üks piirkond suleti väidetavalt pärast seda, kui positiivne isik seal tänaval kõndis.

Nende piirkondade vabatahtlikud on hakanud väidetavalt ise piiranguid kehtestama pärast munitsipaalvõimude hoiatusi, et karistatakse karmilt, kui elanikud nakatuvad.

Pudongi idaosas Weifangi rajoonis Lujiazui finants- ja äripiirkonna lähedal kehtestasid piirkonna ametnikud niinimetatud „staatilise juhtimise” korralduse. Elanikud peavad vaatamata koroonasulu lõppemisele koju jääma. Samuti piirati meditsiinitöötajate ja kullerite liikumist.

„Endiselt on oht, et viirus võib karantiinipiirkondadest välja imbuda,” ütles Shanghais asuva tervishoiu konsultatsioonifirma Domo Medical juht Meng Tianying. „Linnavalitsus on tugevdanud viirusetõrjet, et koroonasulu kaotamise ajakava saaks sujuvalt rakendada.”

Kommentaarid
(Külastatud 613 korda, 1 külastust täna)