Helsingi on üks parimatest Pride’i sihtkohtadest Euroopas

Briti väljaanne Guardian on toonud välja Euroopa tänavuse, 2022. aasta parimad Pride’i sihtkohad ja üks neist on Soome pealinn Helsingi.

Lisaks Helsingile on parimad Pride’i sihtkohad veel Malta, Dublin (Iirimaa), Kopenhaagen (Taani), Glasgow (Šotimaa), Milaano (Itaalia), Birmingham (Inglismaa), Mykonos (Kreeka), Antverpen (Belgia) ja Madriid (Hispaania).

Paljude teatud vanuses geimeeste jaoks seostub Soome lahutamatult nahkriietes ikoonilise kangelase Tom of Finlandiga, kelle raamatutes on kujutatud karmilt seksualiseeritud mehelikkust 1971. aasta eelsel ajal, mil homoseksuaalsus oli veel ebaseaduslik. Helsingis saab teha ringkäigu kohtades, kus autor Touko Laaksonen elas kogu oma täiskasvanud elu, mööduda parlamendi ees olevast Kansalaistori väljakust, mis oli kunagi geide salajane kohtumispaik.

LGBTQ+ karaoke fännid peaksid külastama baari Mann’s Street; muud lõbusad kohad on Street Pride Kamppi linnaosas ja Kvääristö, mis on gei-naiste, transseksuaalide ja mittebinaarsete inimeste ühine koht. Võib-olla saate isegi liituda üritusega Helsingi Homoinvasioon (Helsinki Gay Invasion), mille eesmärk on „raputada geimaastikku”, vallutades suvalised heterobaarid. Samal ajal toimub Helsinki Pride 27. juunist 3. juulini, meelitades kohale igal aastal ligi 100 000 inimest. Peatu LGBTQ-sõbralikus disainhotellis Klaus K (toad alates 90 eurost).

Kommentaarid
(Külastatud 219 korda, 1 külastust täna)