Euroopas valmistatakse ette uut elektriautode maksu

Kui seni on elektriautod olnud praktiliselt maksuvabad, siis nii see ei jää – Euroopas valmistatakse ette juba uut elektriautode maksu.

Uus maks võtab arvesse piduritolmu ja see võetakse arvesse uues Euro 7 saastekategoorias. Eelmine kategooria Euro 6 võeti kasutusele kümme aastat tagasi, vahendab Iltalehti.

Euroopa Liidus sureb autodest eralduva tolmu tagajärjel igal aastal üle 300 000 inimese. Piduritest eralduv tolm põhjustab hingamisteede haigusi ning nõrgendab immuunsust. Uued standardid avalikustatakse tänavu juulikuus, vahendab Euractiv.

Autodest tekitavad saastet eriti linnamaasturid, mis on teistest raskemad, ja see käib ka elektriautode kohta.

Värske arusaama kohaselt eraldub elektriautodest küllalt palju saastet, seda eriti rehvidest ja piduritest, mida ongi kavatsus maksustama hakata. Elektriautod on tavalistest autodest raskemad ja saastekogused on seetõttu isegi suuremad.

Elektriautode saaste osas on juba välja pakutud lahendusi. Nii nagu kunagi tulid katalüsaatorid sisepõlemismootoriga autodele, on nüüd autosesse välja pakutud spetsiaalseid tolmuimejaid, et rehvi- ja piduritolmu eemaldada. Samuti on elektriautodele välja pakutud uut tüüpi rehve.

Kommentaarid
(Külastatud 3,266 korda, 1 külastust täna)