Erdoğan: Soome ja Rootsi niipea NATO-sse ei pääse – see on kaitse-, mitte terroriorganisatsioon

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ütles täna kolmapäeval, 1. juunil kõnes, et Soome ja Rootsi niipea NATO-sse ei pääse ning see on kaitse-, mitte terroriorganisatsioon.

Erdoğan ütles, et Soome ja Rootsi toetavad terroriorganisatsiooni PKK. NATO aga on kaitse-, mitte terroriorganisatsioon, vahendab T24.

Erdoğan sõnul ei saa Türgi teha koostööd nendega, kes toetavad terroriste. Tema sõnul käisid Türgis nende riikide delegatsioonid, aga õhtul intervjueeriti televisioonis Salih Muslim’it (Türgi kõige vihatum terrorist- toim.).

Erdoğani sõnul ei lähe läbi mõnede riikide trikid legaliseerida PKK-d, kasutades täheühendit PYD, YPG või midagi muud. „Nad petavad sellega iseennast, mitte meid,” ütles Erdoğan. „Me teame nimepidi, kes nad on. Nad marsivad Euroopas oma lipukestega, nende riikide julgeolekujõudude kaitse all,” lisas Erdoğan.

Erdoğan jätkas: „Need, kes PKK pooldajate tegevust toetades meie rahvale survet avaldavad, pole mitte demokraadid, vaid fašistid kõige labasemal moel. Need, kes annavad terroriorganisatsioonile üle relvi, mida nad Türgile ei andnud, väärivad terroriorganisatsiooni tiitlit. Riik, mis annab järelemõtlematult järgi terroristidele, peab hakkama võitlema koos meiega ohu vastu. Kas need, kes nimetavad meie tegevust okupatsiooniks, seisavad koos meiega ühise vaenlase vastu? Me ei muuda oma seisukohta enne, kui leiame neile küsimustele rahuldavad selged vastused ja näeme siduvaid dokumente.”

Erdoğan ütles, et Türgi näeb oma rolli NATO-s eelkõige võitluses terrorismiga.

Erdoğan pidas kõne Gezi pargi protestide 9. aastapäeval Bezmialemi mošees.

Kommentaarid
(Külastatud 350 korda, 1 külastust täna)