Enamus ameeriklasi arvab, et majandus on juba languses

Üle poole ameeriklastest arvab, et riigi majandus on juba languses, selgub uuringutest. Viimane IBD/TIPP majandusliku optimismi indeks tõi välja, et 53 protsenti ameeriklastest arvab, et majandus on juba languses ja 25 protsenti pole selles kindlad. Vaid 20 protsenti leiab, et majandus pole languses.

Viimase kuu aja jooksul on mured majanduse väljavaadete pärast kasvanud. Maikuus arvas 48 protsenti ameeriklastest, et majandus on languses ja 23 protsenti ütlesid, et ei ole, vahendab Newsweek.

Majanduslanguse oht on suurenenud viimastel nädalatel, mil inflatsioon kerkis viimase 40 aasta kõrgeimale tasemele ning Dow Jones’i aktsiaindeks kukkus alla 30 000 punkti esimest korda viimase pooleteise aasta jooksul.

USA börsid läksid suurde, nn karuturu langusse esimest korda pärast 2020. aastat ja esimest korda Joe Bideni valitsemisajal. Karuturg on siis, kui aktsiad kukuvad pikema aja jooksul jooksul 20 protsenti, peegeldades üldist langust.

Enamus ameeriklastest leiab ühtlasi, et majandus niipea ei taastu. Ainult paarkümmend protsenti ameeriklastest leiab, et asjad liiguvad paremuse poole – see on madalaim hinnang viimase pooleteise aasta jooksul.

Inimesed on mures ka president Bideni võimekuse osas majandust juhtida. Isegi Bideni koduerakonna demokraatide valijatel pole enam temasse usku. Bidenit pooldab ainult 45 protsenti demokraatidest, aasta tagasi oli toetus 80 protsenti. Bidenit ei toeta valdav enamus vabariiklastest.

Sellised numbrid on suur löök demokraatidele, kes võivad juba novembri vahevalimistel kaotada kontrolli parlamendi alamkoja üle. Enamuse ameeriklaste jaoks on inflatsioon ja hinnatõus praegu kõige valusam teema. Kui probleemid jäävad püsima pärast vahevalimisi, on Bideni väga raske presidendina jätkata.

 

Kommentaarid
(Külastatud 142 korda, 1 külastust täna)