Eestisse reisimisel ei tule enam COVIDi tõendit esitada

Valitsus tunnistas kehtetuks korralduse, millega nõuti kolmandatest riikidest saabunud kodanikelt COVIDi tõendit ehk tõendit vaktsineerituse, läbipõdemise või enne Eestisse saabumist tehtud negatiivse tulemusega koroonatesti kohta. Ühtlasi võttis valitsus teadmiseks, et 1. juulist lõpetab kehtivuse ka COVIDi karantiinikorraldus.

Terviseameti hinnangul ei ole praegu tõenäoline, et kolmandate riikide kodanike hulgas on nii märkimisväärsel hulgal nakatunuid, et see mõjutaks epidemioloogilist olukorda Eestis.

Riigipiiri ületamist reguleerinud korralduse kehtetuks tunnistamisega kaovad piirangud, mis puudutasid väljastpoolt Euroopa Liitu, Euroopa Majanduspiirkonda, Šveitsi, Ühendkuningriiki, Andorrat, Monacot, San Marinot ja Vatikani saabuvaid kolmandate riikide kodanikke.

COVID-19sse haigestumine on kogu maailmas langustrendis. Euroopa Liidu 27 liikmesriigist on COVIDiga seotud reisipiirangutest loobunud 18 riiki, samuti Norra, Island, Šveits ja Ühendkuningriik.

Eestis on koroonaviiruse leviku risk alanenud 7 päeva keskmise hospitaliseerimise vaatest rohelisele ehk madalale tasemele.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo avaldab tänase korralduse ja seletuskirja kodulehel kriis.ee. Korraldus jõustub Riigi Teatajas avaldamisele järgneval päeval.

Lisaks võttis valitsus teadmiseks, et COVIDi karantiini korraldus lõpetab kehtivuse 1. juulist. Selle korraldusega olid seatud piirangud COVIDi haigetele ja COVIDi tõendita lähikontaktsetele. Edaspidi peavad COVIDi haiged lähtuma arsti ettekirjutustest.

Kommentaarid
(Külastatud 503 korda, 1 külastust täna)