Vene välisministeerium: Soome NATO-taotlusele vastatakse sõjalise „üllatusega”

Soome taotlusele NATO-ga liitumise kohta vastatakse Venemaal sõjalise „üllatusega”, ütles Venemaa välisministeeriumi esindaja Maria Zahharova.

„See saab olema üllatus,” ütles Zahharova. Otsuse tegemisel võetakse loomulikult arvesse kõiki Soome NATO liikmelisusega seotud tegureid ja iseärasusi. Nende parameetrite põhjal tehakse otsus, aga eelkõige on see loomulikult sõjaväelaste asi, ütles Zahharova.

Zaharova sõnul teeb iga riik oma otsused ise, kuid see ei tohiks toimuda teiste riikide julgeoleku arvelt. „Meie riik astub vastumeetmeid. Nende hulka kuuluvad sõjalised ja tehnilised momendid, mis sõltuvad suuresti Soome ja Rootsi NATO liikmelisuse konkreetsetest tingimustest,” märkis Zahharova. Sõnade asemel on nüüd tegemist reaalsed sammudega, ütles ta riiklikule uudisteagentuurile TASS.

Kommentaarid
(Külastatud 1,855 korda, 1 külastust täna)