USA-s ollakse hirmul, et Venemaa võib rünnata abi andmise eest Ukrainale

USA-s ollakse hirmul, et Venemaa võib USA-d rünnata luureinfo andmise eest Ukrainale, mis on võimaldanud Ukrainal tappa Vene kindraleid ja lasta põhja lipulaeva Moskva.

USA president Joe Biden võttis eile reedel ühendust riigi luureasutuste juhtidega ja andis edasi sõnumi, et meediasse lekitatud info USA luureabi kohta Ukrainale võib olla „kontraproduktiivne”, vahendab NBC News.

Biden rääkis telefoni teel vestelnud luure keskagentuuri CIA direktori William Burns’i, riikliku luuredirektori Avril Haines’i ja kaitseminister Lloyd Austin’iga. Ühe allika väitel oli Biden öelnud, et lekked meediasse tuleb lõpetada.

CIA ja teised luureasutused teemat ei kommenteerinud.

Viimastel päevadel on USA meedia kajastanud luureallikate infot selle kohta, et USA on andnud Ukrainale ulatuslikku luurealast abi ja seda juba ajast, mis eelnes Venemaa rünnakule 24. veebruaril. See abi on olnud salastatud. Nüüd aga, kus see on tulnud avalikuks, kardetakse, et see võib tõmmata USA sõtta Venemaaga.

USA on ametlikult seni hoidunud Ukrainas sõjalisest sekkumisest, väites, et USA sõdureid Ukrainasse ei saadeta, samuti ei kehtestata Ukraina kohal lennukeelutsooni. Samas on USA viimasel ajal suurendanud Ukrainale antavat relva-abi.

Kommentaarid
(Külastatud 1,252 korda, 1 külastust täna)