Ukrainas algas kohtuprotsess sõjakuritegudes kahtlusaluse Vene sõduri üle, kes tunnistas end süüdi

Ukraina pealinnas Kiievis algas täna kolmapäeval, 18. mail kohtuprotsess sõjakuritegudes kahtlusaluse Vene sõduri üle, kes tunnistas end süüdi.

Kohtu all on 21-aastane Vene tankikomandör Vadim Šišimarin, keda süüdistatakse 62-aastase tsiviilisiku mõrvamises Ukraina kirdeosas Sumõ piirkonnas. Sõdur on pärit Venemaalt Siberist Irkutskist ja teda ootab eluaegne vanglakaristus, vahendab Iltalehti.

Sõduri advokaat Viktor Ovsjannikov ütles agentuurile AFP, et mees saab aru, milles teda süüdistatakse. Ametivõimude info kohaselt on mees olnud koostööaldis ja tunnistanud fakte.

Sõdur oli varastanud koos teiste sõjaväelastega auto ja tulistas 62-aastast meest, et tsiviilelanik neid ei märkaks. Šišimarin oli saanud korralduse teiselt sõdurilt ja seletas, et teda “kästi tulistas ja ta tulistas korra”, pärast mida tsiviilelanik kukkus.

Advokaat tõdes, et juhtum on keeruline, kuna see on esimene selletaoline. Ukraina peaprokurör Irõna Venediktova on öelnud, et uurimisel on 11 000 sõjakuritegude juhtumit ja kahtlusaluseid on 40. Kohtuprotsessiga tahetakse näidata, et ükski kurjategija ei jää karistuseta.

Kommentaarid
(Külastatud 642 korda, 1 külastust täna)