Ukraina idaosas käivad otsustavad lahingud – Severodonetsk on peaaegu sisse piiratud

Ukraina idaosas käivad praegu otsustavad lahingud ja varem Ukraina kontrolli all olnud Severodonetski linn on peaaegu sisse piiratud.

Kardetakse, et linna ootab sama saatus mis Mariupolit. BBC andmetel on Venemaa koondanud nüüd oma väed Ukraina idaossa. Piirkonda on üle tulnud väed Harkivi piirkonnast, varem Mariupolit piiranud sõdurid, Ukraina idaosa separatistid ning Siberist saabunud lisajõud.

Vene väed on pommitanud puruks linna ümbritsevad sillad, nii et linn on jäänud blokaadirõngasse. Severodonetskis elab ligi 100 000 elanikku.

Nii rakettide kui suurtükkidega pommitamine jätkub Harkivis, Mõkolaivis ja Zoporižjas.

Ukrainas on hukkunudte arv järjest suurem. Näiteks ühe Ukraina sõjaväeosa pihta möödunud nädalal tehtud Venemaa raketirünnaku tagajärjel sai korraga surma 87 Ukraina võitlejat, ütles president Zelenski täna Davosi majandusfoorumil.

Zelenski ütles, et Ukraina kaotab riigi idaosas iga päev 50-100 võitlejat. Venemaa kaotusi on samuti hinnatud küllalt suurteks. Eri hinnangutel on kolme kuuga saanud Vene sõjaväelasi surma samapalju kui Afganistani sõjas 9 aastaga.

Kommentaarid
(Külastatud 1,121 korda, 1 külastust täna)