Soomes algavad mitmed mereväe õppused, kus osalevad USA laevad

Täna reedel 13. mail algavatel õppustel harjutatakse muu hulgas laevade kaitset, olukorra tundmaõppimist ja toimuva kohta info jagamist, samuti rannikualade lahinguid ja tulejõu kasutamist. Õppused jätkuvad järgmise nädala lõpuni ja neid juhib mereväe ülem kontradmiral Jori Harju.

Rannabrigaad viib läbi lahingugrupi õppused Kotka ja Hamina piirkonnas ning laseb järgmisel nädalal Hanko piirkonnast rannakahuri- ja õhutõrjerakettidega.

Uusimaa brigaad viib läbi rannikulahingu õppused Hankos Syndaleni piirkonnas ja Saaristomerel. Väed liiguvad nii helikopteritel NH90 kui ka paatidel. Õppustel osalevad ka Rootsi mereväe amfiibrügemendi 1 (Amfibieregemente 1, AMF1) rannikuväed ja paadid.

Rannalaevastik tegeleb Ahvenamaast lõuna pool merel mereturvalisusega ja koostööga ametivõimudega. Õppuse raames viivad Soome piirivalve ja merevägi üheskoos läbi laevade ülevaatuse õppuse. Merel toimuvad õppused hõlmavad ka PASSEX-i väljaõpet koos Rootsi mereväe laevadega FS Gävle ja FS Carlskrona ning USA laevadega USS Gravely, USS Gunston Halli ja USS Kearsarge.

Õppustel arendatakse valmisolekut ja koostöövõimet erinevate ametiasutuste ja partnerriikidega ning suurendatakse kaitseväe võimekust kontrollida ja kaitsta territoriaalset terviklikkust.

Kommentaarid
(Külastatud 1,007 korda, 1 külastust täna)