Soome tootja purgisupi seest on leitud mardikaid

Soome Jalostaja purgisupi seest on leitud mardikaid. Seejuures on putukad olnud mitme erineva partii ja eri ajal toodetud suppide sees.

Kõik mardika-leiud on Jalostaja hernesupi sees olnud viimase paari kuu jooksul. Mardikad on leitud vähemalt kolme eri partii seest, vahendab Iltalehti.

Helsingi mees Jani ostis viis purki suppi ja kui ta kahe purgi seest mardikad leidis, siis viskas ta kõik purgid minema.

Kuu aja pärast ostis Jani teist sorti Jalostaja suppi ja lootis, et seal mardikaid pole, aga ka seal olid putukad sees.

Jalostaja andmetel kasutati kummagi partii puhul sama partii herneid, kus võisid olla putukad sees.

Oy Lunden Ab Jalostaja juht Lauri Lunden ütles, et mitmes Euroopast tulnud hernepartiis on olnud putukad sees. Herned on ostetud käesoleva aasta algul. Varem pole selliseid probleeme olnud. Nüüd on ette võetud meetmed, et sellised probleemid enam ei korduks.

Lunden ütles, et ettevõte kasutaks Soome herneid, aga Soomes on viimastel aastatel olnud kehv hernesaak.

Need, kes on leidnud purgisupi seest putukaid, on saanud firmalt 10-eurose kinkekaardi. Firma andmetel on kõik tooted pastöriseeritud, ehk sealt mingit mürgitust ei saa. Putukad on sattunud herneste sisse, kuna herneste sorteerimine on automaatne.

Iltalehti andmetel on putukaid leitud suppidest, mille purgi peal on järgmised numbrid: 04.03.2026/09:18 155978 ; 04012026/10:41 155941 ; 13.01.2026/09: 25 155980.

Algul arvas Jalostaja, et peaks supid tagasi kutsuma, aga kuna tooted on ohutud, siis seda ei tehtud. Nüüd on seisukoht selline, et seal on üksikuid putukaid ja kui tarbijad neid leiavad, siis need tooted hüvitatakse.

Soome toiduameti andmetel pole Jalostajal vaja neid tooteid müügilt eemaldada, kuna need pole tervisele ohtlikud. Samas ei kuulu need putukad selle toote sisse, mistõttu asja uuritakse. Euroopa Liidus ei tohi müüa sellist toitu, mis ei kõlba söögiks. Praegu tegelevad probleemiga Jalostaja ja Turu toidujärelvalve.

Kommentaarid
(Külastatud 1,144 korda, 1 külastust täna)