Soome relvajõud osalevad Eestis õppusel Siil 22

Soome maaväelased osalevad 18.-28. mail Eestis peetaval õppusel Siil 22. Reservväelastest, ajateenijatest ja isikkoosseisust koosneva Soome üksuse kogujõud on umbes 240 inimest. Üksust juhib Pori brigaad.

Siil 22 on iga-aastane Eesti kaitseväe põhiõppus, mis toimub Lõuna-Eestis 16. maist kuni 3. juunini 2022. Soome üksus kuulub Võru lähistel Eesti kaitseväe 1. brigaadi Scoutspataljoni koosseisu. Kokku osaleb õppusel umbes 15 000 isikut 11 erinevast riigist, sealhulgas USA-st, Taanist, Prantsusmaalt, Lätist, Ühendkuningriigist, Rootsist ja Soomest.

Soomest osaleb õppusel Pori brigaadi asutatud jäägrikompanii ja lahingupioneeriüksus, mis koosnevad Soome rahvusvaheliste valmisolekujõudude (SKVJ) väljaõppe saanud reservväelastest. Lisaks on kaasatud Pori brigaadi isikkoosseisust ja ajateenijatest koosnev riiklik üksus. Väljaõppeüksusse kuuluvad ka väljaõppe- ja staabiülesannetega seotud Kainuu brigaadi ja Karjala brigaadi liikmed. Soome väljaõppeüksuse ülem on kolonelleitnant Risto Kohonen.

Õppuse eesmärk on arendada ja testida jäägrikompanii ja lahingupioneeriüksuse võimekust rahvusvahelises tegevuses ning koostööpartneritega treenides arendada koostööd erinevates tegevustes ja keskkondades. Lisaks kaasab Siil 22 isikuid rahvusvahelise abi planeerimise ja rakendamise ning logistilise toe planeerimise alalt.

  • Pori brigaadi juhitavad väljaõppeüksused on juba aastaid osalenud samalaadsetel Eesti kaitseväe põhiõppustel ja muudel õppustel Baltikumis. Nüüd, kui koroona olukord leeveneb, on kõik väga motiveeritud osalema taas sellisel ulatuslikul rahvusvahelisel õppusel. Osaleme Siilil oma eesmärkidega ning eelseisev õppus mitte ainult ei tugevda meie rahvusvahelist koostööd, vaid toetab tugevalt ka meie riigikaitse vajadusi, võtab Kohonen kokku osalemise kriteeriumid.

Õppusel osalemine on maaväe õppus vastavalt kaitseväe rahvusvahelise tegevuse aastaplaanile. Viimati osaleti Soomest õppusel 2018. aasta kevadel.

Kommentaarid
(Külastatud 686 korda, 1 külastust täna)