Soome parlament arutas eile poole ööni NATO-ga liitumist, täna jätkatakse

Soome parlament arutas eile poole ööni NATO-ga liitumist. Täna teisipäeva, 17. mail jätkatakse.

NATO-ga liitumise arutelu algas eile parlamendis kell 10 hommikul ja lõppes veidi pärast keskööd. Seega kestis arutelu 14 tundi, vahendab Iltalehti.

Täna teisipäeva hommikul arutab NATO asja parlamendi välisasjade komisjon ja pärast seda kell 12 läheb asi uuesti täiskogule. Otsuse osas hääletataks vaid siis, kui tuleb välisasjade komisjonist erinev ettepanek, mis saab piisavalt toetust.

Kui parlament on arutelu lõpetanud, siis teeb valitsus veel formaalse ettepaneku, mille kinnitab vabariigi president. Pärast seda edastatakse Soome taotlus NATO-ga liitumise kohta peakorterisse Brüsselis.

Kommentaarid
(Külastatud 169 korda, 1 külastust täna)