Siseinfo: Euroopa Liit otsib võimalust, kuidas saaks maksta Vene gaasi eest rublades nii, et sanktsioone ei rikutaks

Euroopa Liidus otsitakse siseinfo põhjal võimalust, kuidas maksta Vene gaasi eest rublades niimoodi, et sanktsioone ei rikutaks.

Reedel Euroopa Komisjoni kinnisel istungil osalenud allikad ütlesid, et uued juhised võimaldavad gaasi importijatel avada konto Vene riigipangas Gazprombank ja maksta eurodes või dollarites, mille pank konverteerib seejärel rubladeks, vahendab Bloomberg.

Allikate väitel peaksid ettevõtted tegema „selge avalduse, et nad loevad oma kohustused täidetuks, kui nad maksavad eurodes või dollarites vastavalt olemasolevatele lepingutele”. Euroopa Komisjon seda teemat veel ei kommenteerinud.

Venemaa president Vladimir Putin esitas nõude, et „ebasõbralikud” riigid maksaksid gaasi eest rublades, ähvardades sulgeda 45 protsenti Euroopa Liidu gaasiimpordist.

Kommentaarid
(Külastatud 302 korda, 1 külastust täna)