Reuters: Soome keelab NATO baasid ja tuumarelvad – Marin: Reuters on kõigest valesti aru saanud

Uudisteagentuur Reuters teatas täna neljapäeval, 19. mail, viitega Soome peaministrile Sanna Marinile, et Soome keelab NATO baaside ja tuumarelva paigutamise Soome. Peaminister Sanna Marin ütles selle peale, et Reuters on kõigest valesti aru saanud.

Reuters viitas uudist tehes Itaalia väljaandele Il Corriere Della Sera, millele Marin andis oma Itaalia-visiidi ajal intervjuu.

Marin märkis selle peale sotsiaalmeedias, et Reuters on kõigest valesti aru saanud. Marin märkis, et Soome pole seoses NATO-ga mitte midagi välistanud. Praegu aga keskendutakse sellele, et NATO-ga liituda.

Väljaanne küsis Marinilt, kuidas ta suhtub NATO baasidesse ja tuumarelvadesse Soomes, millele Marin vastas:

See ei ole praegu aktuaalne ja me ei aruta seda teemat. Need on riiklikud otsused. Keegi ei tule Soome ega käsi sinna paigutada tuumarelvi või alalisi baase, kui Soome seda ei soovi. Nii et see teema ei ole päevakorras. Pealegi ei usu ma, et kellelgi on huvi tuumarelva paigutada või Soomes NATO baase avada.

Kommentaarid
(Külastatud 751 korda, 1 külastust täna)