Putiniga tihedalt kokku puutunud endine Briti peaminister: Ta on reaalsusest irdunud ja tegi Ukrainas valearvestuse

Endine Briti peaminister Tony Blair ütles pühapäeval, et Putin on sissetungiga Ukrainasse „reaalsusest irdunud”.

Blair ütles seda intervjuus CNN-i saatejuhile Fareed Zakaria’le, kes näitas kaadreid, kuidas Putin 2000. aasta aprillis Londoni reisi ajal Blairil kätt surus. See oli Putini esimene visiit Läände pärast tema presidendiks saamist, vahendab Newsweek.

„Ta tundus ratsionaalne, järjekindel, kalkuleeriv, loogiline. Nüüd tundub ta emotsionaalne, vihane. Kuidas te seda kommenteerite?” küsis Zakaria.

„Esimene Putin, kellega kohtusin, oli läänemeelne, kes tahtis läänega häid suhteid luua… Siis ma arvan, et ta pidas reformide ja muutuste väljakutseid Venemaal liiga suurteks ning ta otsustas tugevdada võimu autokraatlikumal viisil ning koos sellega sai temast Vene rahvuslane,” ütles Blair.

Blair lisas, et Putini „teine ​​tulemine” oli „külm ja kalkuleeriv”, kuid siiski „tema omal moel täiesti ratsionaalne”.

Blair jätkas, et „ärevus, mis minu arvates kõigil on nüüd, seisneb selles, et ta on praegu reaalsusest täielikult irdunud ja teda ümbritsevad inimesed, kes ei räägi talle tõtt. Ja see on põhjus, miks see uskumatu valearvestus, ma mõtlen, jättes kõrvale selle kurjuse, on see valearvestus olnud strateegiliselt ja igal muul võimalikul viisil olnud tohutu.”

Blair lisas, et igaüks, kes tunneb Ukrainat, „teab, et ukrainlastel pole kunagi olnud valmisolekut, et nad nõustuksid end sel viisil Venemaale allutama”.

Kommentaarid
(Külastatud 934 korda, 1 külastust täna)