Ootamatu areng: Euroopa kõrgeima vaktsineeritusega riigis kõige kõrgem koroona tase

Portugalis, kus vaktsineeriti ära praktiliselt kõik täiskasvanud ja üldine vaktsineerituse tase on 90 protsendi ringis, on ühtlasi kõrgeim koroonaga nakatumiste tase Euroopas.

Viimase nädala jooksul on Portugalis registreeritud keskmiselt 114 uut juhtu päevas 100 000 elaniku kohta. Seejuures on trend kasvav, selgub New York Timesi ülevaatest.

Teisel kohal on Saksamaa 83 juhtumiga, trend on langev. Kolmandal kohal on Soome 77 juhtumiga ja trend on samuti langev.

Portugali kõrge tase on seda imestusväärsem, et näiteks Eestis, kus vaktsineeritus on palju madalam, vaid 64 protsenti, on nakatumiste tase vaid 3. Ehk 40 korda madalam kui Portugalis. Koroonasurmade tase on Eestis samuti mitu korda madalam, kuigi kliima on Eestis palju külmem.

Soomes on koroonasurmade tase omakorda mitu korda kõrgem kui Eestis. Ainus, mis Eestit ja Soomet eristab on vaktsineeritus: Soomes on see kõrgem, 78 protsenti. Seejuures on Soomes palju kõrgem koroonaga nakatumiste ja koroonasurmade tase.

Poolas, kus vaktsineeritus on vaid 59 protsenti, on koroonaga nakatumiste tase praktiliselt olematu, vaid 1 juhtum päevas 100 000 elaniku kohta. Samuti on Poolas praktiliselt olematu koroonasurmade tase.

Kommentaarid
(Külastatud 1,564 korda, 1 külastust täna)