Noor soomlane võitis autoralli MM-il kolmanda etapivõidu järjest

Eestlase Ott Tänaku asemel autoralli Toyota meeskonnaga liitunud noor soomlane Kalle Rovanperä võitis nädalavahetusel Portugalis kolmanda etapivõidu järjest.

See on küllalt erakordne autoralli MM-i ajaloos. Eelmisel korral oli sellega hakkama saanud varem Toyota meeskonnas sõitnud Ott Tänak, kes 2018. aastal võitis järjest Soome, Saksa ja Türgi rallid.

Autotalli MM-i ajaloos on ainult 13 sõitjat võitnud vähemalt kolm järjestikust rallit. Tähelepanuväärne on, et nendest sõitjatest on Mikko Hirvonen (2009. aasta hooajal neli järjestikust võitu) ainus, kes maailmameistritiitlit ei võitnud, vahendab Iltalehti.

Lisaks Rovanperäle ja Tänakule on kolm järjestikust rallit võitnud Sebastien Ogier, Sebastien Loeb, Marcus Grönholm, Petter Solberg, Colin McRae, Tommi Mäkinen, Didier Auriol, Miki Biasion, Ari Vatanen ja Stig Blomqvist – kõik on tulnud pärast seda maailmameistriks.

Hirvonen ja 1985. aastal maailmameistriks tulnud Timo Salonen on võitnud neli järjestikust etapivõitu. Üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb on võitnud kuus järjestikust etappi. Sebastien Ogier on võitnud järjest viis etappi.

21-aastane Rovanperä juhib pärast Portugali rallit tervet võistlust, tal on 46-punktiline edumaa teisel kohal oleva Hyundai sõitja Thierry Neuville’i ees.

Ralli järgmine etapp sõidetakse Itaalias Sardiinias juuni algul.

Kommentaarid
(Külastatud 123 korda, 1 külastust täna)