NATO: Türgi ilmselt lubab Soome ja Rootsi liikmeks, Ukraina võidab selle sõja

NATO peasekretär Jens Stoltenberg ütles pärast täna Berliinis toimunud NATO välisministrite välknõupidamist, et Türgi ilmselt ei tee takistusi Soomele ja Rootsile liikmeks saamisel ning Ukraina võidab selle sõja.

Stoltenberg ütles täna pühapäeval, 15. mail, et Türgi on selgelt välja öelnud, et nende kavatsus ei ole liikmelisust blokeerida, vahendab CNN.

Ukraina kohta ütles Stoltenberg, et Ukraina võidab selle sõja. „Venemaa sõda Ukrainas ei kulge nii, nagu Moskva on plaaninud. Kiievit ei õnnestunud vallutada,” märkis Stoltenberg. „Nad tõmbavad Harkivi ümbruses tagasi, nende suurpealetung Donbassis on takerdunud. Venemaa ei saavuta oma strateegilisi eesmärke.”

„Ukrainlased kaitsevad vapralt oma kodumaad. Et aidata neil seda teha, on liitlased panustanud ja toimetanud Ukrainale julgeolekuabi miljardite dollarite väärtuses,” ütles Stoltenberg.

Kommentaarid
(Külastatud 356 korda, 1 külastust täna)