Live vedonlyönti ja MM-jääkiekko 2022

Suomi on lähdössä omiin kotikisoihin jääkiekossa suosikkina, mutta varsinaista turnausta edeltävät ottelut eivät menneet aivan nappiin. Suomen leijonat nimittäin ottivat neljässä pelaamassaan ottelussa neljä tappiota, joten live vedonlyönti ja MM-jääkiekko 2022 kuviot sekoitettiin oikein kunnolla. Suomalaisilla on varmasti vielä uskoa, mutta millaiset kisat ovat tulossa? Puuttuuhan turnauksesta myös siitä pois suljettu Venäjän joukkue.

NHL kärkikahinat vasta tulossa

Tällä kertaa jokaisessa MM-jääkiekon kärkijoukkueessa on myös NHL-väriä, mutta ne parhaat pelaajat jatkavat yhä kauttaan NHL playoff-sarjoissa. Tästä syystä parhaat suomalaiset NHL-maalintekijätkin loistavat poissa olollaan MM-jäiltä, mutta siitä huolimatta voidaan Suomelta odottaa vähintään mitalia. Mutta koska kisat pelataan Suomessa, kotiyleisö vaatii voittoja jokaisesta ottelusta, ja sitä lopullista kultaista mitalia loppuottelusta.

Millainen on Suomen lohko kisoissa

Suomi aloittaa pelit perjantaina 13.päivä pelaamalla aina vaikeata Norjaa vastaan. Suomalaisilla pitäisi olla sekä taito- että joukkuepelaamisen yliote + kotikatsomo, mutta avausottelu on aina avausottelu, vaikka näitä muita turnauksia olisikin pelattuna. Koskaan ei tiedä mitä urheiluottelussa tapahtuu, ennen kuin loppuvihellys kuullaan ja katsotaan lukemat taululta.

Suomen luottopelaaja Harri Pesonen sanoi haastattelussa, että Suomi lähtee heti ensimmäisestä ottelusta tarjoamaan kotikatsojille voittoja. Harri myös sanoi, että nyt lähdetään kumoamaan ne perjantain 13.päivän taikauskot ottamalla avausvoitto Norjasta. Pesonen myönsi että EHT peleissä harjoiteltiin vielä kuvioita ja yhdessä pelaamista ja haettiin sitä turnauskestävyyttä, joka laitetaan nyt sitten MM-jäillä todelliseen testiin.

Latvia – USA – Ruotsi – Britit – Itävalta – Tsekki

Alkusarjassa Suomi pelaa yhteensä kuusi ottelua. Alkusarjasta molemmista lohkoista pääsee neljä parasta joukkuetta puolivälieriin, joten olisi suuren suuri pettymys, mikäli Suomi ei jatkoon menisi- mutta samalla yksi tai jopa kaksi tappiota ei vielä maalaisi taivaanrantaa mustaksi. Live vedonlyönti tulee käymään kuumana aina sunnuntaina 29.päivä pelattavaan loppuotteluun saakka, jonka jälkeen viimeistään tiedetään, miten MM-mitalit jaettiin. Toivotaan vain, että myös Suomi on mukana loppukahinoissa.

Alkusarjan odotusarvo on, että Norjan voiton jälkeen otetaan myös Latviasta voitto. Latviakaan ei ole mikään helppo vastustaja, ja mikäli joukkuepeli ei ole kunnossa, voi Latvia myös viedä voiton. Pitää ymmärtää, että vaikka paperilla ja historiallisesti Suomi on joukkueena parempi, otteluissa voi tapahtua vaikka mitä, ja joku yksittäinen pelaaja voi omalla loistopelillään ratkaista ottelun – jopa yllätyksellisesti, ja sen urheiluturnausten suola – aina tulee yllätyksiä. Latvian jälkeen tulee ennakkoon yksi niistä alkusarjan kovista otteluista, kun vastaan asettuu aina loppuun asti pelaava USA. Amerikkalaiset lähtevät aina jokaiseen kamppailuun täysillä hakemaan voittoa. Mutta USA ottelun jälkeen edessä on ennalta ajatellen kenties se odotetuin alkulohko-ottelu, kun Suomen vastustajaksi tulee Ruotsi. Tämän kovan kamppailun jälkeen on edessä sitten kaksi lohkon heikointa joukkuetta eli Iso-Britannia ja Itävalta – näissäkin joukkueissa on kuitenkin taitoa, ja yllätys on aina mahdollinen, mutta omaa peliä pelaamalla Suomi ottaa näistä kahdesta voiton – jopa heikolla peliesitykselläkin. Viimeisenä alkusarjaotteluna on Suomella sitten vielä vaikea ottelu Tsekkiä vastaan, jolla voi olla oma merkityksensä sitten puolivälierävastustajaa ajatellen – mutta se nähdään sitten tiistaina 24.päivä. Seitsemän ottelua, yhdeksän päivää – se on sitä jääkiekon arvokisaturnausaikataulua.

Suomella on kaikki edellytykset ja mahdollisuudet ottaa alkusarjasta seitsemästä ottelusta seitsemän voittoa, mutta todennäköisempää voisi olla odottaa 5-1-1 tulosta eli viisi voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio.

Suomi pelaa alkulohko pelinsä Tampereella ja A-lohko pelataan Helsingissä, missä ovat sitten loput kahdeksan joukkuetta eli Italia, Kanada, Kazakstan, Ranska, Saksa, Slovakia, Sveitsi ja Tanska – näistä odotusarvoisesti ilman yllätyksiä voisi puolivälieriin mennä Kanada, Saksa, Sveitsi ja Tanska – mutta aina yllätysvalmis Slovakia ja kovaa roikkuva Kazakstan voivat aina yllättää. Ennalta ajatellen, Suomen eli B-lohko olisi se kovempi lohko, ja sitä myöten sekä parempaa vastusta antava, mutta myös enemmän energiaa kuluttava – ja turnauksessa pitää osata pelata myös pitkäkatseisesti, koko ajan ei voi mennä sata lasissa.

Joukkueessa nuoruutta ja kokemusta

Tälläkin kertaa Suomen leijonat ovat saaneet turnaukseen kokoonpanon, missä on sekä nuoruuden energiaa, että kokemuksen syvää rintaääntä. Mm. Valtteri Filppula odottaa jo innolla kotiyleisön edessä pelaamista, eikä hänen sanojensa mukaan ennakkosuosikin paineet ole päässeet vaikuttamaan turnausvalmisteluihin.

Miten Suomi pelaa – sitä päästään seuraamaan maksutta Suomessa televisiosta, ja tämän turnauksen tsemppibiisinä on virallista Osmos Cosmoksen Voimaa- kappale.

(Külastatud 185 korda, 1 külastust täna)