KUUM: USA toetus Ukrainale võib ära kukkuda, USA kaitseminister helistas Vene ametivennale ja pakkus vaherahu

USA toetus Ukrainale võib ära kukkuda, kui sellele ei saada parlamendilt nõusolekut 19. maiks, teatas USA kaitseministeerium.

USA toetuse andmine Ukrainale summas 40 miljardit dollarit on takerdunud USA parlamendis.

USA kaitseminister Lloyd Austin helistas reedel, 13. mail Venemaa ametivennale Sergei Šoigule esimest korda pärast Venemaa rünnakut Ukrainale. Austin ütles vestluses Šoigule, et Ukrainas tuleks kiiremas korras kehtestada vaherahu, vahendab CNN.

Kõne kestis umbes tunni ja selles ärgitas Austin kehtestama Ukrainas vaherahu. Viimati suhtlesid Austin ja Šoigu 18. veebruaril, nädal enne Venemaa sissetungi Ukrainasse. Pärast seda ei olnud USA saanud enam Vene poolega kontakti.

Kommentaarid
(Külastatud 1,468 korda, 1 külastust täna)