Kas see võib olla tõsi? Putini liitlane räägib, et Ukraina sõda on kõigest eelmäng suuremale konfliktile Venemaa ja NATO vahel

Moskva ülikooli politoloog Aleksei Fonenko väidab, et Ukraina sõda on kõigest „eelmäng” suuremale konfliktile Venemaa ja NATO vahel, mis võimaldab Venemaal testida oma sõjalist võimekust.

Fonenko rääkis sellest eile reede, 20. mai õhtul riikliku telekanali saates. „Ma arvan, et sõda Ukrainas on eelmäng suuremale konfliktile tulevikus. Me testime oma relvastust NATO vastu ja me saame teada, kui palju on meie relvad võimakamad,” ütles Fonenko.

„See on hea õpetav kogemus edaspidisteks konfliktideks,” ütles Fonenko, enne kui saatejuht Olga Skabejeva katkestas teda sõnadega: „See on väga hirmutav eksperiment.”

Professori väidetes nähakse katset pehmendada Venemaa kaotusi Ukrainas. Ukraina väejuhatuse viimastel andmetel on Ukrainas alates 24. veebruarist hukkunud 28 700 Vene sõjaväelast. Seda infot pole olnud võimalik ametlikult kontrollida. Lääne allikate hinnangul on Venemaa kaotanud ligi kolmandiku algsest kontingendist, mis oli ligi 120 000.

Kommentaarid
(Külastatud 1,898 korda, 1 külastust täna)