Karm reaalsus: Eurovisiooni võitja läheb kohe sõtta Venemaa vastu

Ukraina folk-räp grupi Kalush solist Oleg Psiuk jättis täna Itaalias Torinos hüvasti oma elukaaslase Oleksandraga, et sõita tagasi Ukrainasse ja minna sõdima Venemaa vastu.

Psiukil oli peas roosa müts ja seljakott üle õla, kui ta võttis hotelli juurest takso, et sõita lennujaama. Eile õhtul lubas Ukraina president Volodõmõr Zelenski, et Eurovisiooni lauluvõistlus korraldatakse järgmisel aastal Mariupolis – linnas, mis on praegu Vene vägede poolt okupeeritud, vahendab Daily Mail.

Zelenski ütles: „Meie julgus avaldab maailmale muljet, meie muusika vallutab Euroopa. Järgmisel aastal võõrustab Eurovisiooni Ukraina kolmandat korda oma ajaloos ja ma usun, et mitte viimast. Anname endast parima, et ühel päeval Eurovisiooni osalejaid ja külalisi Ukrainas Mariupolis võõrustada. Vabas, rahulikus, üles ehitatud linnas.”

Zelenski märkis: „Tänan Kalushi orkestrit selle võidu eest ja kõiki, kes meile oma hääle andsid. Olen kindel, et võiduheli lahingus vaenlasega pole kaugel. Au Ukrainale.”

Eurovisiooni tulemused on kibe sõnum Vene presidendile Vladimir Putinile, kuna Ukraina edule järgnes Ühendkuningriigi teine ​​koht. Suurbritannia on olnud Ukraina kindel liitlane Venemaa sissetungi ajal.

Seevastu Saksamaa ja Prantsusmaa, mille juhte on kritiseeritud, kuna nad ei olnud piisavalt karmid Venemaa agressiooni suhtes, olid tänavuse võistluse kaks viimast riiki.

Kommentaarid
(Külastatud 718 korda, 1 külastust täna)