Juhtum Inglismaal: laps uppus vanni, kui ema minestas pärast koroonavaktsiini saamist

Inglismaal Dorsetis oli omapärane juhtum, kus laps uppus vanni, kui tema juristist ema minestas päev pärast pärast AstraZeneca koroonavaktsiini saamist.

Ema Louise Atkinson minestas vannitades oma 9 kuu vanust tütart Eleanori päev pärast seda, kui ta oli saanud esimese doosi AstraZeneca koroonavaktsiini, vahendab Daily Mail.

Kui abikaasa James koju tuli pärast hambaarsti juures käimist, leidis ta vannitoa põrandalt eest teadvusetu naise. Laps oli vannis kõhuli ja sinakaks värvunud.

Mees võttis lapse vannist välja ja ajas üles ka oma naise. Pärast seda alustas mees lapse elustamist, helistades samal ajal hädaabi telefonil.

Mees jätkas lapse elustamist kuni kiirabi jõudis kohale 6 minuti pärast. Laps viidi kopteriga Southamptoni haiglasse, aga tunnistati surnuks neli tundi hiljem 23. märtsil 2021. aastal.

Pole teada, kui laua oli laps vees olnud, kuni isa ta leidis. See võis olla 30 minutit.

Surmajärgne ekspertiis näitas, et laps suri vee sissehingamise või uppumise tagajärjel. Politsei jõudis pärast asja uurimist järeldusele, et see oli traagiline õnnetus.

Politsei võttis asjaga seoses ühendust terviseametiga, et pärida vaktsiini kahjulike kõrvaltoimete kohta ja siis tuli välja, et kõrvaltoimete hulka kuuluvad ka unisus ja uimasus, kuigi need pole väga levinud.

Laps oli enneaegne, sündis 33. rasedusnädalal ja tal oli kaasasündinud südamerike ning söötmisprobleemid, mis tähendas, et ta oli alakaalus. Lapsel pidi tulema südameoperatsioon 25. märtsil ning ema tunnistas, et oli ärevusest magamata.

Lisastressi põhjustas emale ja isale koroonatesti tegemine, mis oli vajalik selleks, et koos lapsega haiglasse minna.

Ema rääkis, et oli last vannitanud 23. märtsi hommikul kell 10.30 ja tavaliselt võttis see aega 10-15 minutit. Laps oli 3 tolli ehk 7,5 sentimeetri sentimeetri sügavuses vees ja viimane asi, mida ema enne minestamist mäletab on see, et ta kummardus ja hakkas last vannist välja tõstma. Järgmine asi, mida ta mäletas, oli see, kui abikaasa teda tiris ja karjus.

Isa leidis lapse ja naise vannitoast kell 11.15. Ta läks trepist üles ja nägi, et vannitoa uks oli suletud, mis oli imelik. Ta lükkas ust ja see ei avanenud. Ta lükkas ust tugevamini ja siis nägi ta naist ukse all lamamas ja last vannis.

Mees lükkas naise kõrvale ja tõstis lapse vannist välja. Ta pani lapse põrandale ja hakkas teda elustama, samuti helistas häirekeskusse.

Ema rääkis hiljem, et polnud varem minestanud, välja arvatud kaks korda teismelisena. Ta oli minestanud teist korda lapse haua külastuse ajal 2021. aasta juunis päev pärast teist vaktsiinidoosi. Üks juhuslik möödakäija oli maas lamava naise avastanud ja talle appi läinud.

Pärast seda naist uuriti ja leiti, et minestamisele võis kaasa aidata koroonavaktsiin. Ta oli saanud AstraZeneca koroonavaktsiini päev enne lapse surma ja talle tuli meelde, et tundis end pärast seda kehvasti. Pärast teist doosi minestas ta samuti ära lapse hauda külastades ning ta tuli teadvusele, kui üks mees teda abistas. Mees oli näinud, kuidas naine teadvuse kaotas ja kukkus.

Politsei andmetel oli traagiline õnnetus, kui ema minestas lapse vannitamise ajal ja soodustavaks teguriks võis olla koroonavaktsiin. Samuti olid naisel magamatus ja stress. Naine oli teadvuseta suhteliselt pikka aega.

Kommentaarid
(Külastatud 722 korda, 1 külastust täna)