Helsingis autoga rahva sekka sõitnud mees on kahekordse kõrgharidusega ministeeriumitöötaja

Helsingi kesklinnas Pohjoisesplanadi tänaval volbriõhtul 30. aprillil kella 19 ajal musta värvi luksus-Mercedesega joobes olekus rahva sekka sõitnud mees on 33-aastane kahe kõrgharidusega ministeeriumitöötaja.

Ta on kandideerinud kohalikel valimistel ühe parlamendierakonna nimekirjas ja olnud varem europarlamendi saadiku abi. Mees sai jaanuaris piirkondlikel valimistel 100 häält, aga ei osutunud valituks, vahendab Iltalehti.

Politsei kahtlustab meest mitmetes kuritegudes. Kaks inimest viidi haiglasse ja mitu autot said kannatada. Politsei andmetel olid ohus sajad inimesed, kes sel ajal Helsingi kesklinnas viibisid.

Olukord lahenes, kui politsei võttis vastu puigelnud mehe kinni. Mees oli pärast õnnetust tõusnud autost välja ja tõstnud käed kõrgele õhku. Kui politsei kohale jõudis, hüüdis mees: „Seis, jumala nimel!”. Pärast kinnivõtmist hüüdis mees: „Mine must eemale, saatan!”.

Meest iseloomustasid teda tundvad inimesed kui toredat ja rahulikku kaaslast. Tema kohta öeldi, et ta on viimane inimene, kellelt midagi taolist võis oodata. Inimesed ei saa aru, mis volbriõhtul juhtus, et mees sedasi muutus.

Inimesed tänavad õnne, et sellise asja peale keegi surma ei saanud. Politsei andmetel on pärast otsasõitu vigastada saanud inimesed haiglast välja saanud. Kahtlusalune sai ise samuti vigastada ja viidi haiglasse.

Kommentaarid
(Külastatud 704 korda, 1 külastust täna)